Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкова служба відмовилася показати порядок обліку платників

11 жовтня 2012, 11:30
288
0
Реклама

ГНСУ розглянула запит на отримання публічної інформації відносно надання тексту Порядку взаємодії між структурними підрозділами органів ДПС з питань реєстрації і обліку платників податків, затвердженого наказом ГНСУ від 01.08.2012 р. № 671, і відмовила.

Свою відмову податківці аргументували ст. 15 і 19 Закону про доступ до публічної інформації, згідно з якими внутрішньоорганізаційні акти не підлягають обнародуванню розпорядником інформації, а наказ № 671 є внутрішньоорганізаційним актом, що містить алгоритми дій органів ДПС відносно процесів ухвалення рішень і діяльності, передуючої ухваленню рішень, з питань реєстрації і обліку платників податків.

Але такий аргумент недоречний, оскільки навіть якщо припустити, що прошений наказ і є внутрішньоорганізаційним, тобто не підметом обнародуванню, то слід враховувати, що згідно ст. 5 Закону про доступ до публічної інформації встановлено два різні шляхи забезпечення розпорядниками доступу до інформації:

- обнародування інформації;

- надання інформації по запитах на інформацію.

При цьому обов'язок розпорядників інформації надавати інформацію на запити (ст. 3 Закони про доступ до публічної інформації) не містить обмежень відносно внутрішньоорганізаційних актів (лист від 08.10.2012 р. № 1688/0/141-12/I/18-3114).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини