Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін продовжує працювати над вдосконаленням Податкового кодексу

2 жовтня 2012, 09:56
306
0
Реклама

ГНСУ спільно з Мінфіном розробили проект Закону про внесення змін до НКУ і інших законодавчих актів України відносно подальшого вдосконалення адміністрування податків і зборів.

За словами податківців, запропоновані зміни сприятимуть розвитку вітчизняного бізнесу.

Основні нововведення законопроекту :

- зниження ставок для платників єдиного податку 5 і 6 груп з 7 і 10 % до 5 і 7 % відповідно, а також відміна для таких підприємців обмежень відносно кількості найнятих робітників;

- платники 2 групи ЕН звітуватимуть перед ГНСУ раз на рік, а не щокварталу;

- обов'язкове застосування РРО торкатиметься виключно платників 3-6 груп ЕН, зокрема, будуть встановлені жорсткіші вимоги до застосування РРО підприємствами групи luxury (реалізатори дорогоцінного годинника, ювелірних виробів, дорогоцінної побутової техніки і т. д.). Представників мікробізнесу, які працюють на 1-2 групі ЕН, ці норми торкатися не будуть.

Інших повноважень, по словам прес-служби ГНСУ, податкові органи у разі прийняття змін до Податкового кодексу не отримають.

Трохи раніше в мережі Інтернет з'явилася інформація про те, що законопроект містить більше змін, чим про це розповіли податківці. Зокрема, в мережі обговорювалися ще і такі норми:

- нове повноваження для ГНСУ - самостійно списувати засоби з рахунків компаній, що мають податковий борг, а також без суду вилучати власність платника податків, що знаходиться в податковій запоруці;

- масштабна відміна пільг по податку на прибуток (виробникам дитячого харчування, міжнародному табору "Артек", підприємствам ПЕК у рамках витрат на модернізацію, ЖКГ у рамках інвестиційних витрат, підприємствам готельної і суднобудівельної галузей, підприємствам енергетики).

Прес-служба ДПС України спростовує інформацію про відміну пільг по податку на прибуток і про розширення повноважень ГНСУ. Пільги залишаться, а списувати засоби з рахунків кампаній, що мають податковий борг, а також забирати власність платника податків, що знаходиться в податковій запоруці, податківці зможуть, також як і зараз, виключно за рішенням суду.

Проте уся наведена вище інформація грунтується на чутках в мережі Інтернет, а що ж насправді містить обговорюваний законопроект, невідомо, т. до. текст цього документу ще офіційно не обнародуваний. Тому не забігатимемо наперед і почекаємо, коли відповідні ініціативи будуть зареєстровані у Верховній Раді.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини