Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Обговорюється відміна довідок з податкової інспекції для пенсії і соцвыплат

29 жовтня 2012, 14:12
211
0
Реклама

На сайті Мінфіну опублікований проект наказу, що відміняє необхідність представлення фізособами довідок для оформлення пенсій і соціальних виплат.

Проектом передбачена відміна необхідності отримання нижченаведених довідок, що видаються податковими органами.

1. Про те, що фізособа не перебувала на обліку в якості підприємця, яка подається в пенсійні органи згідно з порядком підтвердження трудового стажу для призначення пенсій за відсутності трудової книжки або відповідних записів в ній.

Така інформація використовується в процесі встановлення часу відходу непрацюючої матері за малолітніми дітьми з метою підтвердження того, що до досягнення дитиною 3-річного віку мати не працювала, і того, що до досягнення дитиною 12-річного віку один з батьків не працював.

2. Про дохід оподаткування фізособи-підприємця, які подаються до відповідних фондів соціального страхування для розрахунку страхових виплат на випадок безробіття, у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності, вагітністю і пологами.

3. Про те, що фізособа не займається підприємницькою діяльністю, і про відсутність даних про прибутки цієї особи, які подаються в органи праці і соцзахисту населення.

Така інформація використовується для призначення щомісячної компенсації безробітним фізособам, які постійно надають соціальні послуги громадянам похилого віку, інвалідам, дітям-інвалідам, хворим, не здатним до самообслуговування і потребуючим постійної сторонньої допомоги (окрім осіб, які обслуговуються соціальними службами).

Відомості, що містяться в згаданих довідках, поступатимуть у відповідні органи в порядку інформаційного обміну від податкових органів і державних реєстраторів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини