Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Що принесе бізнесу 2013 рік: РРО

13 грудня 2012, 08:54
322
0
Реклама

З 01.01.2013 року стане обов'язковим уявлення звітності про використання РРО в податкові органи в електронному вигляді.

Так, суб'єкти господарювання, що використовують РРО, створюють контрольну стрічку в електронній формі, або електронні контрольно-касові реєстратори, що створюють контрольну стрічку в друкарському виді, повинні подавати в органи ДПС по дротяних або безпровідних каналах зв'язку електронні копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків, що містяться на контрольній стрічці в пам'яті РРО або в пам'яті модемів, які до них приєднані.

Правда, до відповідальності за порушення цих положень до 1 липня 2013 року притягати не будуть (п. 9 ст. 17 Закону про РРО).

В принципі, вказані норми не вводять додаткових обов'язків, а лише змінюють старий порядок представлення звітності. Замість її представлення на паперових носіях раз на місяць не пізніше 15 чисел місяця, що йде за звітним, передбачено представлення в електронній формі.

Вимоги відносно створення контрольної стрічки в електронній формі в РРО і модемах для передачі даних затверджені наказом Мінфіну від 08.10.2012 р. № 1057. Цим же наказом затверджений і Порядок передачі електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків РРО дротяними або безпровідними каналами зв'язку в органи ДПС. Подробиці - в коментарі видання "БУХГАЛТЕР & ЗАКОН".

Оскільки в основі системи зберігання і збору ГНСУ даних від РРО закладена технологія НБУ, то виробникам і центрам сервісного обслуговування РРО з технічних питань виробництва нової і обслуговування допрацьованої касової техніки слід звертатися в першу чергу в Нацбанк.

Необхідну інформацію можна отримати на офіційному веб-сайті ГНСУ.

Крім того, роз'яснення відносно цього нововведення надані головним податковим відомством в листі від 29.11.2012 р. Серед іншого, в ГНСУ пообіцяли в першому півріччі 2013 року основні зусилля направити на проведення відповідної роз'яснювальної роботи і створення належних умов для реалізації цих вимог.

До речі, поставити своє питання по цій темі можна на інтернет-конференції "Впровадження РРО з контрольною стрічкою в електронній формі"яка відбудеться 13 грудня 2012 року на порталі ЛІГА :ЗАКОН.

Ви можете ознайомитися з аналітичними матеріалами по цій і іншим тематикам, встановивши систему ЛІГА :ЗАКОН. З 3 по 21 грудня діють акційні умови на підключення до систем. Як заощадити до 4 800 грн. і отримати новорічний подарунок можна дізнатися детальніше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини