Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розсекречений порядок обробки негативних декларацій по ПДВ

25 грудня 2012, 12:59
176
0
Реклама

ГНСУ розсекретила Регламент обробки декларацій по ПДВ, по яких нараховано негативне значення або задекларовано бюджетне відшкодування (наказ від 19.06.2012 р. № 522).

Нагадаємо, що раніше податкова служба наполегливо чинила опір розголошуванню цього документу, посилаючись на його службову і внутриорганизационность. Така поведінка податкового відомства посилювала підозри про незаконні методи, що містяться в нім, ущемляють права платників податків, а також адреси підземних концтаборів, в яких містяться недобросовісні платники ПДВ, детальних кресленнях знарядь тортур цих нещасних, географічних картах, по яких можна знайти селища в Антарктиді, куди висилають тих, хто так і не видав постачальників, що виписали податкові накладні з помилками.

Проте незважаючи на високу міру затребуваності цього інтригуючого регламенту, пов'язану з надіями на посвячення в підступні задуми ГНСУ, звістку про його обнародування викликає не злорадність від передчуття викриття таємниць податкової інквізиції, а розчарування від усвідомлення того, що первозданна редакція цього документу до теперішнього часу вже давно переварена травною системою винуватця розголосу самого факту існування документу.

Регламент регулює порядок проведення камеральной і, за наявності відповідних підстав, позаплановою документальною виїзною перевірок, порядок взаємодії структурних підрозділів податкових органів, визначає роль податкової міліції в цьому процесі.

В ході камеральной перевірки, зокрема, передбачено проведення зустрічних звірянь (документальних позапланових виїзних перевірок контрагентів-постачальників). При відборі контрагентів для звіряння обов'язковому аналізу і обробці підлягають усі постачальники, яким сплачені (нараховані) суми ПДВ у складі вартості товарів (послуг) і включені в податковий кредит.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини