Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ГНСУ вважає торговця цінними паперами податковим агентом

17 липня 2012, 14:46
254
0
Реклама

ГНСУ стверджує, що при здійсненні фізичними особами операцій по купівлі-продажу цінних паперів (акцій), які згідно з вимогами законодавства проходять за участю торговця цінними паперами, податковим агентом є такий професійний торговець. При цьому такий торговець повинен виконати усі функції податкового агента, встановлені НКУ і Методикою, розробленою відповідно до пп. 170.2.9 НКУ.

При цьому обов'язок податкового агента для професійного торговця цінними паперами, включаючи банк, не звільняє фізособу-платника податків від обов'язку декларування результатів усіх операцій по купівлі і продажу інвестиційних активів, здійснених упродовж звітного року як на території України, так і за її межами, за винятком випадків, вказаних в пп. 170.2.8 НКУ (наказ від 06.07.2012 р. № 594).

Професійний торговець цінними паперами, виконуючи функції податкового агента при визначенні інвестиційного прибутку, не враховує інвестиційний збиток. Суму інвестиційних збитків за результатами річного декларування враховує платник-фізособа під час формування загального фінансового результату по операціях з інвестиційними активами (наказ від 06.07.2012 р. № 595).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини