Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ГНСУ роз'яснила особливості проведення перевірок

20 липня 2012, 12:31
309
0
Реклама

ГНСУ у узагальнювальній податковій консультації відносно організації і проведення перевірок платників податків (наказ від 06.07.2012 р. № 591) відмітила наступне.

1. НКУ не встановлений заборона відносно представлення юридичною особою після отримання повідомлення і копії наказу про проведення документальної планової перевірки (до її початку) звітних декларацій із запізненням за періоди, що підлягають перевірці.

2. Чинним законодавством не встановлені обмеження відносно періоду, за який органи податкової служби перевіряють платників податків. При цьому за результатами перевірки грошові зобов'язання платника податків визначаються органом ДПС не пізніше 1095 днів після закінчення граничного терміну представлення податкової декларації або після дня фактичного представлення у разі порушення термінів, або після дня представлення уточнюючого розрахунку.

3. Письмові повідомлення про проведення перевірки надаються платникові податків органом ДПС при проведенні:

- документальної планової перевірки (не пізніше чим за 10 днів до дня її початку з вказівкою дати початку);

- документальної позапланової виїзної перевірки (з вказівкою дати початку і місця проведення).

Такі повідомлення спрямовуються платникові податків рекомендованим листом з повідомленням про вручення або вручаються йому під розписку.

4. Зупинка початої перевірки передбачається НКУ тільки при проведенні документальної планової або позапланової перевірки великого платника податків на загальний термін, що не перевищує 30 робочих днів, а у разі потреби проведення експертизи, отримання інформації від іноземних державних органів про діяльність платника податків, завершення розгляду судом позовів з питань, пов'язаних з предметом перевірки, відновлення платником податків втрачених документів перевірка може бути зупинена на термін, необхідний для завершення таких процедур.

Терміни продовження документальних перевірок залежать від виду перевірки (планова або позапланова) і категорії платника (великий, малий або інший) податків і встановлені статтею 82 НКУ. Терміни продовження фактичних перевірок не можуть перевищувати 5 діб.

Продовження термінів фактичних перевірок здійснюється тільки у разі вступу заяви від суб'єкта господарювання (у разі потреби представлення їм документів, що стосуються питань перевірки), змінного режиму роботи або підсумовуваного обліку робочого часу суб'єкта господарювання або його об'єктів.

5. РРО і розрахункові книжки не застосовуються при продажі товарів (окрім підакцизних), наданні послуг особами, що отримали пільговий торговий патент.

6. У разі зміни реквізитів суб'єкта господарювання йому необхідно звернутися в податковий орган для перереєстрації РРО і подати заяву в довільній формі, в якій вказати сферу застосування РРО, реєстраційне посвідчення з відміткою (при необхідності - про зняття РРО з обліку), а також визначені п. 2.3 Близько № 614 документи на господарську одиницю.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини