Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Питання про виправлення помилок в звіті по ЕСВ - лідер дня у Бумі

18 жовтня 2013, 10:02
262
0
Реклама

Щодня у Бумі: Бухгалтерському Розумному Модулі серед усіх питань від користувачів редакція виділяє самі затребувані і актуальні і додає їх в рубрику "Топ-питання дня".

Сьогодні, 17 жовтня, Топ-питаннями сталі :

1. Чи може стороннє підприємство погасити заборгованість іншого підприємства-боржника перед кредитором без згоди самого кредитора?

2. Чи застосовують РРО при продажі продукції власного виробництва?

3. Як виправити помилку в звіті по ЕСВ до закінчення звітного періоду?

4. У яких випадках при вантажних перевезеннях використовується CMR, а в яких - ТТН?

5. Яку звітність подає приватний підприємець, що має найнятих робітників?

6. Який порядок заповнення розрахункового документу при сплаті ЕСВ?

7. Чи треба подавати Звіт про суми податкових пільг підприємству за найнятого робітника, який користується податковою соціальною пільгою?

8. У якому порядку і по якій формі подається звіт по ЕСВ з 1 жовтня 2013 р.?

9. Куди звернутися, щоб отримати інформацію відносно банківських реквізитів для сплати ЕСВ?

10. Яку суму коштів необхідно відбивати в податковому розрахунку по ф. № 1ДФ (усю суму коштів, виданих на відрядження або під звіт, або тільки суму коштів, не повернених своєчасно)?

Відповіді на деякі з питань:

Питання 1: Чи може стороннє підприємство погасити заборгованість іншого підприємства-боржника перед кредитором без згоди самого кредитора?

Відповідь:

Положенням ч. 1 ст. 528 ГКУ передбачено, що виконання обов'язку може бути покладене боржником на інше обличчя, якщо з умов договору, вимог ГКУ, інших актів цивільного законодавства або суті зобов'язання не витікає обов'язок боржника виконати зобов'язання особисто. В даному випадку кредитор зобов'язаний прийняти виконання, запропоноване за боржника іншою особою.

Резюме: Так.

Питання 2: Чи застосовують РРО при продажі продукції власного виробництва?

Відповідь:

Згідно п. 1 ст. 9 Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування і послуг" від 06.07.95 р. N 265/95-ВР РРО і розрахункові книжки не застосовуються при здійсненні торгівлі продукцією власного виробництва і наданні послуг підприємствами, установами і організаціями усіх форм власності, окрім підприємств торгівлі і громадського харчування, у разі проведення розрахунків в касах цих підприємств, установ і організацій з оформленням прибуткових і витратних касових ордерів і видачею відповідний квитанції, підписаний і завірений печатка в установленому порядку.

Резюме: При продажі продукції власного виробництва РРО не застосовують.

Питання: Як виправити помилку в звіті по ЕСВ до закінчення звітного періоду?

Відповідь:

Відповідно до пп. 5.1 п. 5 Порядку формування і подачі страхувальниками звіту відносно сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Миндоходов від 09.09.2013 р. N 454 (далі - Порядок № 454), у разі виявлення помилки в звіті страхувальник має право до закінчення терміну представлення цього звіту повторно сформувати і подати звіт в орган прибутків і зборів по місцю узяття на облік.

При цьому діючим вважається останній електронний або паперовий звіт, представлений страхувальником до закінчення термінів представлення звітності, визначених Порядком № 454.

Резюме: Помилка в звіті по ЕСВ виправляється повторним поданням звіту.

З усіма відповідями на Топ-питання ви можете ознайомитися у Бумі.

Якщо ви ще не є користувачем Буму, пройдіть реєстрацію і зможете три дні безкоштовно отримувати відповіді від експертів модуля.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини