Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Почав застосовуватися новий порядок оцінки майна для оподаткування

1 листопада 2013, 17:35
398
7
Реклама

З 1 листопада 2013 року при визначенні розміру податку чи для цілей нарахування і сплати інших обов'язкових платежів, що стягуються відповідно до законодавства, виходячи з оцінної вартості майна, майнових прав або вартості, визначеної суб'єктом оцінної діяльності, використовуються звіти про оцінкупроведеною відповідно до Порядкузатвердженим постановою № 231. Спочатку планувалося почати застосовувати його з 1 серпня 2013 року, але згодом дата була перенесена постановою № 501.

Згідно з Порядком № 231 оцінку майна для цілей оподаткування мають право проводити обличчящо пройшли сертифікацію по спеціалізаціях 1.8, 2.3 і 3 згідно з Положенням про порядок видачі сертифікатів суб'єктів оцінної діяльності, затвердженому наказом Фонду держмайна від 14.03.2002 № 479.

Звіти про оцінку, проведену до вказаної дати суб'єктами оцінної діяльності по спеціалізаціях 1.1-1.7, 2.1 і 2.2, дозволяється використовувати впродовж терміну дії, вказаної в таких звітах, але не більше трьох місяців.

Держпідприємництва із цього приводу повідомивщо зміни не торкнулися процедури оцінки успадковного або дарованого майнаоскільки Порядок № 231 застосовується для оцінки майна при його продажі (обміні) або іншому відчуженні, окрім випадків його спадкоємства і дарування.

Оцінку майна при укладенні угод спадкоємства і дарування здійснюють суб'єкти оцінної діяльності по інших спеціалізаціях на підставі інших актів законодавства.

Фонд держмайна відмітив, що усі охочі пройти навчання по напрямах оцінки для оподаткування отримали таку можливість.

Навчання по програмах підготовки податкових оцінювачів і складання іспитів керівників суб'єктів оцінної діяльності, здійснюється з 2 липня 2013 року 11-у учбовими закладами.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини