Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Транспортні витрати підтверджує ТТН

21 листопада 2013, 11:51
262
0
Реклама

Миндоходов вважає, що платник не має підстав враховувати при формуванні собівартості товарів (робіт, послуг) вартість отриманих послуг з перевезення вантажів автомобільним транспортом у разі відсутності товарно-транспортної документації, що підтверджує отримання таких послуг, у тому числі ТТН.

При цьому відсутність ТТН не може бути єдиною основою для невизнання витрат з придбання товарно-матеріальних цінностей, незважаючи на наявність документів, що підтверджують фактичне отримання товару і його використання у власній господарській діяльності, оскільки транспортною документацією підтверджується операція за поданням послуг з перевезення вантажів, а не факт придбання товару.

ТТН не міститься в переліку документів, що визначають право на формування податкового кредиту.

Також податкове відомство нагадало, що РРО не застосовуються:

- платниками єдиного податку 1-3 груп;

- при здійсненні торгівлі продукцією власного виробництва і наданні послуг юрособами усіх форм власності (окрім підприємств торгівлі і громадського харчування) у разі проведення розрахунків через касу.

Інші суб'єкти господарювання, що здійснюють розрахункові операції в готівковій або безготівковій формі, зобов'язані застосовувати РРО (КУРО) на загальних підставах (лист від 19.09.2013 р. № 11569/6/99-99-22-01-03-15/1128).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини