Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розроблені розміри плати за працевлаштування іноземців

26 березня 2013, 15:16
232
0
Реклама

Розроблений законопроект (від 22.03.2013 р. № 2620)яким пропонується доповнити ст. 42 Закони про зайнятість новими абзацами, згідно з якими плата за видачу дозволів працедавцям на використання праці іноземців і осіб без громадянства на тимчасове працевлаштування повинна встановлюватися залежно від професій, але не нижче:

- двадцятикратного розміру мінімальної заробітної плати - для осіб, що виконують роботу високої кваліфікації;

- десятиразового розміру мінімальної заробітної плати - для осіб, що виконують роботу середньої кваліфікації;

- двократного розміру мінімальної заробітної плати - за один календарний місяць для осіб, що виконують роботу низької кваліфікації.

Також пропонується встановити розмір плати за видачу дозволу на застосування праці осіб, що здійснюють діяльність у сфері спорту (професійні спортсмени) на рівні не нижче за сорокакратний розмір заробітної плати (очевидно, мається на увазі мінімальною).

Діюча редакція ст. 42 Закони про зайнятість передбачає, що розмір плати за видачу дозволу на працевлаштування іноземців встановлюється КМУ, але такий документ ще не ухвалений.

Згідно з Порядком видачі дозволів, прийнятим до старого Закону про зайнятість, за розгляд заяви про надання дозволу і продовження терміну його дії з працедавця стягується плата у розмірі чотирьох мінімальних заробітних плат.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини