Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З понеділка громадяни почнуть отримувати повідомлення про податок на нерухомість

15 квітня 2013, 09:45
273
0
Реклама

ГНСУ нагадалащо власники нерухомого майна, підмета оподаткуванню, з сьогоднішнього понеділка почнуть отримувати повідомлення про суму нарахованого податку і платіжні реквізити.

Сплатити податок треба буде впродовж двох місяців з моменту отримання повідомлення. Для цього громадяни можуть скористатися послугами банківських установ або поштових відділень, жителі сільської місцевості можуть сплачувати податок через каси сільських рад.

Якщо платник не згоден з нарахованим в повідомленні сумами, він повинен також звернутися в податкову для звіряння даних, але не пізніше, ніж за два місяці після отримання повідомлення.

Квартири і житлові будинки, площа яких не перевищує 120 м кв. і 250 м кв. відповідно, не оподатковуються. Податок сплачується тільки за ті метри, які перевищують вказані квадрати. Проте така пільга застосовується тільки до одного з об'єктів житлової нерухомості - за умовчанням до того, в якому зареєстрований платник податків. Для застосування пільги до іншого об'єкту слід звернутися до податкової інспекції.

Малозабезпечені громадяни можуть звернутися в податкові органи для оформлення розстрочки податку.

Податок на нерухомість сплачується первинним внеском на увесь рік, але платники, які впродовж року продали своє майно, мають право на повернення надмірно сплачених засобів. Їм треба подати відповідну заяву, в якій вказати спосіб перерахування коштів : поточний банківський рахунок, на погашення грошового зобов'язання по інших платежах або повернення готівкою по чеку.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини