Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Прибуток по цінних паперах не зобов'язує подавати декларацію за півріччя

23 квітня 2013, 16:47
213
0
Реклама

У зв'язку зі змінами порядку оподаткування торгових операцій з цінними паперами і встановленням ставки податку на прибуток у розмірі 10 % від об'єкту оподаткування по таких операціях Миндоходов показало проект наказу про приведення форм декларацій по податку на прибуток підприємства, банку і страховика у відповідність із згаданими змінами, зокрема, шляхом викладу додатка ЦП (цінні папери) в новій редакції.

Податківці традиційно рекомендували застосовувати проект додатка ЦП замість діючої його форми.

Платник податків, який за підсумками минулого звітного року не отримав прибутку або отримав збиток, податкові зобов'язання не нараховував і не мав базового показника для визначення авансових внесків наступного року, а за підсумками першого кварталу отримує прибуток, повинен подати декларацію за перше півріччя, три квартали звітного року і за звітний рік для нарахування і сплати податкових зобов'язань.

Враховуючи, що оподаткування прибутку від операцій з цінними паперами по окремій ставці 10 % введено з 01.01.2013 р. і податок з таких операцій не враховується для розрахунку базового показника при визначенні авансових внесків в 2013 р., наявність прибутку від операцій з цінними паперами за підсумками I кварталу 2013 р. не є основою для представлення декларації по податку на прибуток за перше півріччя і три квартали 2013 р. (лист від 17.04.2013 р. № 1423/7/99-99-19-03-01-17).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини