Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Наближається повернення нового реквізиту податковій накладній

17 червня 2013, 15:51
221
0
Реклама

До відновлення дії пп. "ї" п. 201.1 НКУ, який містить реквізит податкової накладної "дата і номер митної декларації", залишилися два тижні, але ніякого прогресу у напрямі приведення в належний вид форми податкової накладної не спостерігається. Не видно ні проекту наказу про додавання цього реквізиту у форму податкової накладної, ні законопроекту про його відміну або про чергове припинення.

Нагадаємо, що пп. "ї" п. 201.1 НКУ був впроваджений Законом № 5083 і набув чинності з 12.08.2012 р., проте чиновники не поспішали додавати новий реквізит у форму податкової накладної. Податківці тим часом вигадували листи з рекомендаціями не використовувати новий реквізит до моменту внесення відповідних змін до форми податкової накладної.

Через пару днів після закінчення тримісячного терміну, відведеного Кабміну на приведення в порядок форми податкової накладноїна сайті Мінфіну з'явився законопроект про припиненні дії цього реквізиту на півроку. Така норма була прийнята у складі іншого законопроекту і набула чинності 04.01.2013 р.

Цілком імовірно, що згаданий реквізит відкладуть повторно або відмінять взагалі. Якщо ж на момент набуття чинності його форма податкової накладної не буде приведена в порядок те, напевно, податківці рекомендуватимуть не використовувати його до тих пір, поки не будуть внесені відповідні зміни у форму податкової накладної.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини