Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Миндоходов розписало порядок адміністрування ЕСВ "до і після"

28 серпня 2013, 11:43
320
0
Реклама

У рамках адміністративної реформи питання адміністрування єдиного соціального внеску передані в сферу компетенції органів Міністерства прибутків і зборів України.

Згідно п. 3 Завершальних положень Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з проведенням адміністративної реформи" міри адміністрування органами прибутків і зборів здійснюються не раніше дня набуття чинності Закону України "Про внесення змін до Податкового кодексу України у зв'язку з проведенням адміністративної реформи".

Як повідомляє Миндоходов у листі від 13.08.2013 р. № 9948/5/99-99-17-03-01-16органи Пенсійного фонду України продовжують адмініструвати єдиний внесок в частині завершення процедур такого адміністрування до 31.08.2013 р. Це означає, що до вказаної дати приймати і обробляти звітність, а також враховувати сплату сум ЕСВ буде Пенсійний фонд.

Таким чином, до 31.08.2013 р. інформацію про банківські реквізити для сплати єдиного внеску надає Пенсійний фонд по місцю реєстрації платника. А починаючи з 01.09.2013 р. вказану інформацію можна буде отримати, звернувшись в орган прибутків і зборів по основному місцю реєстрації платника, або на сайті Миндоходов.

Що стосується форм звітності, нині Миндоходов узгоджуються проекти нормативно-правових актів, пов'язаних з адмініструванням єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, в т. ч. за уявленням звітності.

Після прийняття вказаних нормативно-правових актів вони будуть обнародувані у встановленому законодавством порядку.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини