Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Авто притягнули для забезпечення потреб Збройних Сил : що з ПДВ

15 жовтня 2014, 08:25
215
0
Реклама

У ГФСУ запитали, як в податковому обліку по ПДВ відбивається передача Збройним Силам України транспортних засобів відповідно до Мобілізаційного плану.

Податківці відповіли, що у разі залучення транспортних засобів відповідно до Мобілізаційного плану для забезпечення потреб Збройних Сил України, перехід права власності не відбувається.

Така передача здійснюється на умовах повернення транспортних засобів, тобто відбувається передача в тимчасове користування. Отже, в обліку платника ПДВ, передавального в користування цей транспортний засіб, така передача не визначається як об'єкт оподаткування, оскільки не відбувається операції з поставки товару.

Підстави для коригування податкового кредиту або визнання умовного продажу також відсутні.

Якщо після мобілізації транспортний засіб не повертається підприємству і по ньому нараховується компенсація, то така компенсація розглядається як оплата вартості такого транспортного засобу. В цьому випадку транспортний засіб визнається проданим за бюджетні кошти і на дату отримання таких коштів (компенсації) мають бути визначені податкові зобов'язання по ПДВ.

З таким роз'ясненням ГФСУ можна ознайомитися в системах ЛІГА :ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини