Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Топ-питання дня у Бумі. Додаток 1 до НН в ЕРНН.

16 жовтня 2014, 11:01
213
0
Реклама

Щодня у Бумі - Бухгалтерському Розумному Модулі - серед усіх питань від користувачів редакція виділяє самі затребувані і актуальні і додає їх в рубрику "Топ-питання дня".

Пропонуємо вашій увазі одне з Топ-питань цього тижня.

Чи реєструється окремо в Єдиному реєстрі податкових накладних додаток 1 до податкової накладної?

Відповідно до п. 11 подр. 2 р. XX НКУ введена реєстрація податкових накладних платниками ПДВ - продавцями в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі - ЕРНН).

Згідно п. 7 і п. 16 Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом Миндоходов від 14.01.2014 р. № 10 (далі - Порядок № 10), податкові накладні підлягають реєстрації в ЕРНН в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України. При цьому у верхній лівій частині податкової накладної робиться відповідна відмітка "Х".

Крім того, п. 16 Близько № 10 визначено, що у випадку якщо доля товару/послуги не містить відособленої вартості, перелік (номенклатура) частково поставлених товарів вказується в додатку 1 до податкової накладної і в повній вартості враховується в податковій накладній і загальних податкових зобов'язаннях.

В той же час згідно затвердженої наказом Миндоходов від 14.01.2014 р. № 10 формі додатка 1 до податкової накладної таке застосування не має порядкового номера і інших обов'язкових реквізитів, вказаних в податковій накладній і розрахунку коригування до податкової накладної.

Таким чином, додаток 1 до податкової накладної не рахується окремим від такої накладної податковим документом і окремо в ЕРНН не реєструється.

Аналогічної думки дотримуються і контролюючі органи.

У Бумі: Бухгалтерському Розумному Модулі Ви можете також знайти відповіді на інші питання, пов'язані з темою ПДВ. Наприклад:

- Як в ІІ розділі Реєстру виданих і отриманих податкових накладних відбивається виплата роялті нерезиденту?

- Як впливає на податкові витрати і податковий кредит по ПДВ відсутність журналу реєстрації доручень на отримання ТМЦ?

- Як розраховується сума пільги по ПДВ у експортера для заповнення звіту про суми податкових пільг?

і багато інших.

БУМ:Бухгалтерский Розумний Модуль - актуальна база готових відповідей експертів на питання по бухгалтерському обліку і оподаткуванню, кадровій тематиці, договірній роботі і іншим суміжним темам. Якщо Ви ще не користуєтеся Бумом, замовте демо-доступ чи придбайте БУМ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини