Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підприємцям при разрегистрации необхідно перевірити свої персональні дані в Пенсійному фонді

2 жовтня 2014, 13:20
219
0
Реклама

З моменту набуття чинності Закону об разрегистрации підприємців за заявительному принципомвказані суб'єкти господарювання виключаються з Єдиного держреєстру в строк до одного дня. Процедура разрегистрации не передбачає проведення перевірок і надання контролюючими органами довідок про відсутність заборгованості у таких платників.

В той же час, непредставлення підприємцем звітних документів в систему персоніфікованого обліку за період своєї підприємницької діяльності робить неможливим при призначенні (перерахунку) пенсії врахувати інформацію в повному об'ємі. Це пов'язано з тим, що при призначенні (перерахунку) пенсії, а також при нарахуванні деяких інших видів соціальних посібників Пенсійний фонд і соцфонды використовують дані, що містяться в системі персоніфікованого обліку відомостей в персональних облікових картках застрахованих осіб. Ця інформація поповнюється за рахунок встановлених форм звітних документів, які подаються страхувальниками (працедавцями), у тому числі фізичними особами - підприємцями особисто за себе.

Враховуючи вищевикладене, Головне управління Пенсійного фонду в Чернівецькій області настійно рекомендує фізособам-підприємцям до зняття з обліку проводити звіряння з органами Пенсійного фонду по місцю реєстрації на предмет наявності і правильності усіх персональних даних своєї облікової картки за увесь період здійснення підприємницької діяльності.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини