Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ГФСУ про відповідальність за немаркіровані напої і тютюнові вироби

22 жовтня 2014, 14:20
243
0
Реклама

ГФСУ відповіла на питання, які алкогольні напої і тютюнові вироби вважаються немаркірованими і яка передбачена відповідальність суб'єкта господарювання за зберігання, транспортування, продаж таких товарів.

Податківці відповіли, що немаркірованими вважаються:

- алкогольні напої і тютюнові вироби з підробними марками акцизного податку;

- алкогольні напої і тютюнові вироби, маркіровані з відхиленням від встановлених вимог, відповідно до яких здійснюються виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку і маркіровка алкогольних напоїв і тютюнових виробів, і марками, які не видавалися безпосередньо виробникові або імпортерові вказаної продукції;

- алкогольні напої з марками акцизного податку, на яких вказана сума акцизного податку, сплаченого за одиницю маркірованої продукції, не відповідає сумі, визначеній з урахуванням діючих на дату розливу продукції ставок акцизного податку, фортеці продукції і місткості тари.

Торгівля спиртом етиловим, коньячним або плодовим, алкогольними напоями або тютюновими виробами без марок акцизного податку або з підробними марками - спричиняє за собою накладення штрафу від 850 до 3 400 грн. з конфіскацією товарів і виручки від їх реалізації.

Така ж відповідальність передбачена за зберігання або транспортування алкогольних напоїв або тютюнових виробів, на яких немає належним чином розміщених марок акцизного податку, або з підробними або фальсифікованими марками. Податківці відмітили, що виручку від реалізації в цьому випадку не конфіскують.

Крім того, до суб'єктів господарювання застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафів за виробництво, зберігання, транспортування, реалізацію фальсифікованих алкогольних напоїв або тютюнових виробів; алкогольних напоїв або тютюнових виробів без марок акцизного податку встановленого зразка або з підробними марками акцизного податку - 200 % вартостей товару, але не менше 17 000 грн.

З таким роз'ясненням ГФСУ можна ознайомитися в системах ЛІГА :ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини