Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд визначився з порядком електронного адміністрування ПДВ

28 жовтня 2014, 12:00
327
0
Реклама

Кабмін визначив, що відкривати спецрахунки по ПДВ і здійснювати їх обслуговування буде Держказначейство.

Так, електронні рахунки відкриваються виключно на підставі реєстру платників податку, який ГФСУ після привласнення обличчю індивідуального податкового номера платника податку направляє казначейству.

У такому реєстрі вказуються найменування або прізвище, ім'я і по батькові платника податку, податковий номер або номер і серія паспорта (для підприємців, які мають відмітку в паспорті про право здійснювати будь-які платежі по серії і номеру паспорта), індивідуальний податковий номер платника податків і дата реєстрації його платником податку.

Датою початку здійснення платником податку операцій з використанням електронного рахунку є дата реєстрації його платником податку (для платників податків, зареєстрованих до 1 січня 2015 року, - 01.01.2015 р.).

Казначейство направляє ГФСУ повідомлення про відкриття електронного рахунку платника податку не пізніше наступного робочого дня з моменту його відкриття. Після вступу такого повідомлення ГФСУ інформує платника податків про реквізити його електронного рахунку.

Постанова Кабміну від 16.10.2014 р. № 569 набуває чинності з дня публікації, окрім пункту 1, який набуде чинності 01.01.2015 р.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини