Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Витрачаємо засоби на веб-сайт: інструктаж Держказначейства

31 жовтня 2014, 10:34
344
0
Реклама

Скарбники відмічають, що оплата послуг із створення програмного забезпечення (програмних продуктів, інформаційних систем і комплексів, баз даних, web- сторінок/сайтів/порталів) за умови передачі майнових прав власності замовникові проводиться по КЭКР 3160 "Придбання землі і нематеріальних активів".

При цьому оплата послуг з технічного обслуговування устаткування і адміністрування програмного забезпечення : установка (інсталяція) програмного забезпечення (програмних продуктів, інформаційних систем і комплексів, баз даних, web- сторінок/сайтів/порталів), подальше користування, їх супровід і обслуговування (у тому числі навчання користувачів), здійснюється по КЭКР 2240 "Оплата послуг (окрім комунальних) ".

Окремо автори листа вказали, що з метою віднесення веб-сайту до складу нематеріальних активів і узяття його на облік такий актив має бути закінченим і засвідченим відповідними документами (патентом, сертифікатом, ліцензією і т. п.) в порядку, встановленому законодавством.

До того ж на облік у складі нематеріальних активів беруться придбані права на володіння, користування і розпорядження об'єктом таких активів після відчуження прав від колишніх власників і визначення його вартості.

У свою чергу, придбаний об'єкт авторського права на умовах користування ним, без передачі прав на володіння або розпорядження, не враховується у складі нематеріальних активів.

А витрати, пов'язані з придбанням (створенням) таких об'єктів, визнаються витратами того звітного періоду, впродовж якого вони були здійснені, без визнання таких витрат в майбутньому нематеріальним активом.

Авторське право і суміжні з ним права (право на літературні, художні, музичні твори, комп'ютерні програми, програми для електронно-обчислювальних машин, компіляції даних (бази даних), виконання, фонограми, відеограми, передачі (програми) організацій мовлення і т. п.) враховуються на субрахунку 121 "Авторські і суміжні з ними права".

Лист Держказначейства від 06.06.2014 р. № 17-05/560-13524.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини