Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні встановлюється заборона на продаж неякісних нафтопродуктів

21 листопада 2014, 18:49
218
0
Реклама

Віднині встановлюється заборона на продаж неякісних нафтопродуктів, які не відповідають Госту, а також адміністративна відповідальність, штрафні санкції і для виробника, і для оператора, який їх реалізує. Тому оператор буде зацікавлений продавати тільки якісну продукцію. Про це заявив заступник директора Департаменту розвитку торгівлі Мінекономрозвитку Сергій Литвиненко.

Постановою Кабміну були внесені зміни в Правила роздрібної торгівлі нафтопродуктами з метою підвищення їх якості і безпеки. Також встановлений обов'язок відносно наявності на АЗС еталонних мірників для перевірки на точність роботи топливо-, масло- і газороздавальних колонок.

"Були прописані права споживачів на отримання інформації про торговця, правила розміщення і зміст інформації, правила маркіровки нафтопродуктів в тарі. Постанова вказує, які мірники розміщуються на різного розміру АЗС для перевірки належного розливу нафтопродуктів", - розповів Сергій Литвиненко.

Зміни в Правила роздрібної торгівлі нафтопродуктами гарантують дотримання прав споживачів на належну якість нафтопродуктів, на отримання необхідної і достовірної інформації відносно показників їх якості, безпеки для життя, здоров'я і майна споживачів, умов безпечного використання нафтопродуктів.

"Інформація має бути розміщена на стеле, де описані типи, вартість пального. У куточку споживача вказані правила торгівлі, виписка із Закону про захист прав споживачів, інформація про суб'єкта господарювання, щоб споживач у разі неякісного обслуговування знав, до кого звернутися. Також на вимогу споживача йому повинні надати паспорт якості палива", - підкреслив С. Литвиненка.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини