Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Переміщення товарів через кордон з використанням книжки МДП «iCarnet» не передбачено

24 листопада 2014, 18:00
277
0
Реклама

Книжка МДП використовується замість митної декларації для декларування непідакцизних товарів в митний режим транзиту і є мірою гарантування доставки товарів (окрім алкогольних напоїв і тютюнових виробів). При цьому товари при перевезенні повинні перетнути митну межу України, а їх перевезення повинне здійснюватися автомобільним транспортом.

Книжка МДП "iCarnet" використовується для перевезення товарів під митним контролем і управлінням між двома митними органами, розташованими в межах митної території України. Тобто, як відмічають фахівці ГФСУ в листі від 20.11.2014 р. № 11219/7/99-99-24-01-04-17книжка МДП "iCarnet" є засобом гарантування сплати митних платежів під час згаданого перевезення, але переміщення товарів через митний кордон України з використанням книжки МДП "iCarnet" не передбачено.

Таким чином, до моменту нормативно-правового врегулювання, використання і оформлення книжки МДП "iCarnet" в якості документу контролю за переміщенням товарів не здійснюється. В той же час, при декларуванні товарів у відповідний митний режим з використанням митної декларації книжка МДП "iCarnet" є мірою гарантування доставки товарів в митниці призначення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини