Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зміна класу професійного ризику: ДФСУ роз'яснює нюанси

26 листопада 2014, 13:31
248
0
Реклама

Якщо платник ЕСВ не згоден зі встановленим класом професійного ризику, то впродовж 10 робочих днів після отримання виписки з Єдиного держреєстру такий платник може погоджувати його з ФСС від НС.

Фонд, у разі потреби, приймає рішення про віднесення його до нового класу професійного ризику виробництва і не пізніше наступного робочого дня направляє ГФСУ повідомлення про зміну класу професійного ризику виробництва.

Крім того, у разі зміни виду економічної діяльності підприємства ФСС від НС міняє приналежність цього підприємства до класу професійного ризику виробництва. Зміна класу професійного ризику здійснюється один раз в рік за результатами роботи страхувальника за минулий календарний рік. Новий клас професійного ризику встановлюється з початку поточного року.

У разі отримання від ГФСУ інформації про внесення змін до відомостей про страхувальника відносно зміни основного виду економічної діяльності, ФСС від НС може провести перевірку достовірності поданих страхувальником відомостей.

Окрім вищесказаного, в листі ГФСУ від 28.10.2014 р. № 8668/7/99-99-11-17 роз'яснюються нюанси роботи з програмним забезпеченням 1С "Податковий блок" в частині створення окремого режиму "історія зміни класу професійного ризику страхувальника". У цьому режимі передбачений пошук страхувальника за кодом ЄДРПОУ/РНУКН або по серії і номеру паспорта.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини