Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці нагадали про умови звільнення бізнесу в зоні АТО від сплати ЕСВ

3 листопада 2014, 18:00
208
0
Реклама

Згідно із Законом про підтримку бізнесу в зоні АТО платники ЕСВ, які перебувають на обліку в контролюючих органах, розташованих на території АТО, звільняються від нарахування, сплати і представлення звітності по ЕСВ до закінчення АТО або воєнного або надзвичайного стану.

Основою для такого звільнення є заява платника ЕСВ, яка подається в контролюючий орган по основному місцю обліку або по місцю тимчасового проживання в довільній формі не пізніше за тридцять календарних днів, що йдуть за днем закінчення АТО.

Відповідальність, штрафні і фінансові санкції за невиконання обов'язків платника ЕСВ в період з 14.04.2014 р. і до закінчення АТО, до платників ЕСВ не застосовуються.

Податківці в роз'ясненні від 03.11.2013 р. відмітили, що платник ЕСВ, який подає заяву про звільнення від виконання обов'язків по сплаті ЕСВ на період з 14.04.2014 р. до закінчення АТО, воєнного або надзвичайного стану, повинен перебувати на обліку в контролюючих органах на території населених пунктів згідно з переліком, затвердженим Кабміном.

Нагадаємоз 15 жовтня 2014 року в Україні діє Закон "Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції" від 02.09.2014 р. № 1669 - VII.

Крім того, на засіданні 30 жовтня Уряд визначив перелік населених пунктів, в яких проводилася АТО.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини