Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлені податкова накладна і реєстр застосовуватимуться з 1 грудня 2014 року

7 листопада 2014, 11:00
371
0
Реклама

Сьогодні обнародувані нові форми і порядки заповнення податковою накладною і реєстру податкових накладних, затверджені наказами Мінфіну від 22.09.2014 р. № 957 і № 958.

Так, в новій формі податкової накладної додана одна графа - в результаті, замість наявних 12-ти граф, тепер маємо 13. Вказана графа 9, як і очікувалося, передбачена для віддзеркалення об'ємів постачання без урахування ПДВ, що підлягають оподаткуванню по ставці 7 %. Аналогічна графа додана і в розрахунок коригування.

У заголовній же частині реєстру податкових накладних зник рядок "Номер свідоцтва про реєстрацію платника податку на додану вартість", наявність якої з січня 2014 року була недоречною.

Крім того, розділи І і ІІ реєстру тепер включають окремі графи, передбачені для віддзеркалення як бази оподаткування, так і суми ПДВ по ставці 7 %.

В той же час, в розділі І реєстру виділені окремі графи для операцій, які :

- звільнені від обкладення ПДВ (сума постачання);

- не є об'єктами оподаткування (сума постачання);

- підлягають оподаткуванню по ставці 0 %.

Розділ ІІ реєстру, окрім вказаного вище, тепер містить нову графу "Частка, що використовується в оподатковуваних операціях". При цьому в окремі графи виділені операції, які :

- оподатковуються по основній ставці;

- оподатковуються по ставці 0 %.

Накази обнародувані і набувають чинності 1 грудня 2014 року.

Ознайомитися із статтею "Оновлена звітність по ПДВ і Реєстр : збірка помилок або жарт"? Ви можете в електронному виданні БУХГАЛТЕР&ЗАКОН (№ 45, листопад 2014). Стаття доступна тільки для передплатників видання. Якщо Ви ще не виписуєте видання, замовте безкоштовний доступ до демо-номеру чи підпишіться на видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини