Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зарплату сумісника по основному і неосновному місцю роботи індексуємо в межах прожиткового мінімуму

24 березня 2014, 17:28
354
0
Реклама

При підвищенні розмірів мінімальної зарплати, а також у разі росту грошових прибутків населення, місяць, в якому сталося підвищення, вважається базовим при розрахунку індексації. Дохід, отриманий у базовому місяці, не індексується. З наступного місяця здійснюється числення наростаючим підсумком індексу споживчих цін для проведення подальшої індексації. Для індексації в наступних місяцях індекс інфляції розраховується наростаючим підсумком. Це передбачено п. 2 Порядки проведення індексації грошових прибутків населення, затвердженого постановою КМУ від 17.07.2003 р. № 1078.

Якщо грошовий дохід з урахуванням суми підвищення менше суми грошового доходу з урахуванням індексації до його підвищення, у базовому місяці сума загального доходу визначається з таким розрахунком, щоб сума грошового доходу з урахуванням індексації не перевищувала загальний дохід до його підвищення.

Сумісникові на його вимогу видається довідка з основного місця роботи про розмір доходу, підмета індексації, і проіндексованого доходу. На підставі цієї довідки здійснюється індексація прибутків від роботи за сумісництвом в межах суми, що не перевищує прожитковий мінімум з урахуванням отриманої зарплати по основному місцю роботи.

Тобто загальний дохід працівника, отриманий по основному місцю роботи і за сумісництвом, не повинен перевищувати прожитковий мінімум (лист Минсоцполитики від 18.11.2013 р. № 232/10/137-13).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини