Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Миндоходов розглянуло особливості оподаткування неприбуткових установ

31 березня 2014, 17:08
224
0
Реклама

Підприємницький дохід громадської організації, на відміну від прибутку підприємства, не може бути розподілений між засновниками і членами громадської організації і має бути спрямований виключно на досягнення цілей громадської організації, - відмітило Миндоходов.

Прибутки громадських організацій від операцій з поставки товарів, виконання робіт, надання послуг особам, іншим, ніж їх засновники (члени, учасники), звільняються від оподаткування.

При цьому використання звільнених від оподаткування засобів на цілі, не передбачені статутом, зокрема, для здійснення господарської діяльності, є основою для виключення контролюючим органом організації з Реєстру неприбуткових установ і організацій.

На думку податківців, покриття витрат від здійснення основної діяльності неприбуткової організації, у тому числі від надання послуг, які відповідають профільному законодавству, не є основою для виключення організації з Реєстру неприбуткових установ і організацій. При цьому прибутки від операцій за поданням товарів, виконанню робіт, наданню послуг особам, іншим, ніж їх засновники (члени, учасники), підлягають оподаткуванню без зменшення об'єкту оподаткування на суму амортизаційних відрахувань (лист від 30.12.2013 р. № 18710/6/99-99-19-03-02-15).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини