Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Миндоходов роз'яснило порядок обкладення ПДВ портових зборів

6 березня 2014, 12:23
355
0
Реклама

Миндоходов відмітило, що операції з поставки послуг, що надаються іноземним і вітчизняним судам (у тому числі судам, наступним в морський порт або з морського порту баластом (без вантажу) для здійснення вантаження/розвантаження у рамках міжнародних перевезень), які здійснюють міжнародні перевезення пасажирів, їх багажу і вантажів і оплачуються українськими портовими зборами, звільняються від обкладення ПДВ. При цьому основною умовою застосування портом такої пільги є наявність документів, що підтверджують здійснення судном міжнародних перевезень.

У разі здійснення внутрішніх перевезень пасажирів, їх багажу і вантажів, звільнення від сплати ПДВ на операції за поданням послуг, оплачуваних портовими зборами, не поширюється, і такі операції підлягають обкладенню ПДВ в загальному порядку по основній ставці.

На операції з поставки послуг, які надаються судам, наступним в морський порт або з морського порту баластом (без вантажу) для здійснення вантаження/розвантаження у рамках внутрішніх перевезень, згадана пільга також не поширюється, і такі операції підлягають обкладенню ПДВ в загальному порядку по основній ставці (лист від 19.12.2013 р. № 17866/6/99-99-19-04-02-15).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини