Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Плата за виконання договору транспортної експедиції є доходом фізособи-підприємця

16 квітня 2014, 11:53
187
0
Реклама

За транспортно-експедиторським договором одна сторона (експедитор) зобов'язується за рахунок іншої сторони (клієнта) виконати або організувати виконання визначених договором послуг, пов'язаних з перевезенням вантажу.

Винагородою експедитора за надані послуги вважають засоби, сплачені клієнтом за належне виконання договору транспортної експедиції. У оплату не включають витрати за послуги (роботу) інших осіб, на сплату зборів (обов'язкових платежів), що стягуються при виконанні такого договору.

При наданні послуг, виконанні робіт, зокрема, по договорах транспортної експедиції доходом є сума отриманої винагороди агента (п. 292.4 Податкового кодексу).

ГУ Миндоходов в м. Києві нагадуєщо засоби, що поступають фізичній особі - підприємцеві - платникові єдиного податку, який за дорученням клієнта і за його рахунок виконує або організовує виконання транспортно-експедиторських послуг, не є його власністю і, відповідно, не включаються в його дохід. Доходом такого платника є плата за виконання договору транспортної експедиції.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини