Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Заповнюємо прибуткову декларацію у разі уточнення сум авансових внесків

17 квітня 2014, 17:44
212
0
Реклама

Самостійне виправлення помилок по авансових внесках по податку на прибуток відбивається в рядках 34-38 декларацій і в рядках 09-12 таблиць 2 додатки ВП.

При цьому суми збільшення/зменшення уточнюваного податкового зобов'язання у разі самостійного виправлення помилок по авансових внесках по податку на прибуток вказуються в рядках 34, 37 декларацій і в рядках 09, 12 таблиць 2 додатки ВП. Слід зазначити, що показник рядка 23 розраховується з урахуванням виправленої помилки.

У разі помилкового визначення розміру авансових внесків і необхідності їх уточнення з березня поточного року по лютий наступного року, в таблиці "Дванадцятимісячний період для сплати авансових внесків" декларації відбиваються уточнення авансових внесків по місяцях.

Зокрема, в клітинах рядка 1 таблиці навпроти місяців, по яких уточнюються авансові внески, і термін сплати яких збіг, проставляється відмітка "+".

У рядку 2 таблиці в осередках навпроти місяців, в яких проставлена відмітка "+" в рядку 1, вказується сума без урахування уточнень (до виправлення помилок). У інших осередках рядка 2 таблиці проставляються суми авансових внесків з урахуванням уточнень (після виправлення помилок).

Відповідне роз'яснення Миндоходов розмістило в загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі "ЗІР" (розділ 102.30.03.).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини