Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати спростили припинення підприємницької діяльності

14 травня 2014, 13:10
221
0
Реклама

Верховна Рада ухвалила Закон, який істотно полегшить процедури разрегистрации фізичних осіб - підприємців і зменшить термін припинення їх діяльності до 1 дня (законопроект № 2409-1).

Як відзначається в пояснювальній записці до проекту, фізособі - підприємцеві досить буде заявити реєстраторові про припинення підприємницької діяльності, і таке припинення негайно буде зареєстровано.

Зокрема, в Законі про держреєстрацію пропонується ввести єдиний підхід: у разі разрегистрации фізичної особи - підприємця, йому спрямовується не виписка, а повідомлення (бо такій особі виписка зазвичай вже не потрібна). Інші зміни до Закону носять в основному технічний характер.

Крім того, будуть внесені зміни до Закону про ЕСВ. Так, пропонується:

- встановити, що у разі державної реєстрації припинення діяльності фізичної особи зняття з обліку здійснюється не негайно, а тільки після проведення передбачених законодавством перевірок і здійснення остаточного розрахунку;

- уточнити, який день вважається днем представлення звітності, якщо вона відправлена поштою;

- доповнити ст. 6 Закону про ЕСВ пунктом про те, що в частині діяльності, здійснюваної фізособою як підприємцем до припинення такої діяльності, фізична особа має ті ж права і обов'язки, як і до реєстрації припинення (допускати посадовців до проведення перевірки, представляти звітність за останній період у встановлені терміни і т. д.), а також несе ту ж відповідальність за порушення обов'язків.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини