Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як заповнювати поле "Головний бухгалтер або особа, на якові покладено ведення бухгалтерського обліку" в заяві за формою № 1-ПДВ

21 травня 2014, 10:20
254
0
Реклама

У формі № 1-ПДВ в п. 10 "Відомості про відповідальних осіб платника" вказуються відомості про головного бухгалтера або особу, на яку покладено ведення бухгалтерського обліку.

Один з реквізитів - реєстраційний номер облікової картки - є податковим номером платника податків - фізичної особи.

Тобто в п. 10 реєстраційної заяви можуть бути вказані відомості тільки про фізичну особу.

Таким чином, в полі "Головний бухгалтер або особа, на якові покладено ведення бухгалтерського обліку" п. 10 реєстраційної заяви необхідно вказувати відомості тільки про відповідальну особу платника, на яку покладений обов'язок ведення бухгалтерського обліку на підприємстві. Такою особою, згідно із Законом про бухоблік, може бути головний бухгалтер, бухгалтер, керівник і власник підприємства.

Якщо ведення бухгалтерського обліку на договірних началах здійснює інша юридична або фізична особа, в полі "Головний бухгалтер або особа, на якові покладено ведення бухгалтерського обліку" проставляється прочерк. У такому разі до реєстраційної заяви слід прикласти копію документу, що підтверджує вказаний факт.

Про це повідомляє Миндоходов в загальнодоступному інформаційному ресурсі "ЗІР" (розділ 101.01.02).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини