Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати хочуть конвертувати валютні кредити громадян в гривневі

1 липня 2014, 16:47
229
5
Реклама

У Парламенті зареєстрований законопроект № 4185-1 "Про конвертацію кредитних зобов'язань з іноземної валюти в національну валюту України - гривню". Їм запропонований наступний механізм конвертації валютних кредитів в гривневі.

За письмовою заявою громадян Українищо мають діючі невиконані зобов'язання по кредитних договорах в іноземній валютібанки повинні будуть провести конвертацію зобов'язань по таких кредитних договорах на умовах і в порядку, визначеному законом.

Заборгованість по споживчому кредиту конвертуватиметься по офіційному курсу НБУ на день укладення кредитного договору і по офіційному курсу НБУ, який був встановлений на 1 січня 2014 року.

Різниця між сумою по курсу на 1 січня 2014 року і по курсу на момент укладення кредитного договору ділитиметься на дві рівні частини.

Одна частина додаватиметься до суми, отриманої в результаті конвертації суми заборгованості по курсу на момент укладення кредитного договору. Ця сума підлягатиме сплаті і її включать в договір про внесення змін до кредитного договору.

Друга частина враховуватиметься окремо в договорі про внесення змін до кредитного договору. На цю частину банк встановить фіксовану процентну ставку у розмірі 0,1 (нуль цілих і одна десята) відсотків річних, яка підлягатиме сплаті у кінці терміну споживчого кредиту разовим платежем.

Після проведення конвертації за договором споживчого кредиту подальше погашення заборгованості буде здійснюється в гривні.

У разі ухвалення цього законопроекту ми обов'язково вас повідомимо.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини