Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Миндоходов оприлюднило законопроект про службу фінансових розслідувань

1 серпня 2014, 16:15
238
1
Реклама

На сайті Миндоходов обнародуваний урядовий проект Закону "Про основи запобігання і боротьби з економічними правопорушеннями і здійснення фінансового контролю".

Документ визначає правові основи фінансового контролю, запобігання і боротьби з економічними правопорушеннями, функціонування системи державних органів, метою якої є забезпечення економічної безпеки України і захист її фінансового потенціалу.

Також в законопроекті прописані основні напрями запобігання і боротьби з економічними правопорушеннями і здійснення фінансового контролю, статус служби, її завдання, правові основи діяльності і повноваження.

Новий орган виконавчої влади у сфері охорони економічної безпеки буде створений на базі податкової міліції і, на думку автора законопроекту, дозволить:

- поліпшити роботу контролюючих органів, а також органів, що здійснюють оперативно-розшукові і карні процесуальні функції у фінансовій сфері;

- упорядкувати чинне законодавство у сфері перевірок підприємств, установ і організацій правоохоронними органами;

- створити сприятливі умови для розвитку підприємницької діяльності з дотриманням суб'єктами господарювання законодавства у сфері фінансової діяльності і для реалізації антикорупційної програми.

Крім того, створення служби финрасследований повністю відповідатиме ідеології реформування правоохоронної системи України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини