Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Основний засіб виведений з експлуатації на декілька днів: амортизація не припиняється

23 серпня 2014, 11:31
214
0
Реклама

Нарахування амортизації окремого об'єкту припиняється, починаючи з місяця, що йде за місяцем виведення із експлуатації такого об'єкту основних засобів або передачі його до складу невиробничих необоротних матеріальних активів за рішенням платника податку або суду.

У цьому ж порядку відбувається виведення основних засобів із експлуатації внаслідок їх відчуження за рішенням суду.

У разі зворотного введення такого об'єкту в експлуатацію або передачі до складу виробничих основних засобів, для цілей амортизації приймається вартість, яка амортизується на момент його виведення із експлуатації (складу виробничих засобів) і збільшується на суму витрат, пов'язаних з ремонтом, модернізацією, модифікацією, добудовою, дообладнанням, реконструкцією і т. п.

При цьому нарахування амортизації по такому об'єкту починається в місяці, що йде за місяцем зворотного введення об'єкту в експлуатацію або передачі до складу виробничих засобів.

З урахуванням цього, якщо впродовж місяця здійснено виведення із експлуатації окремого об'єкту основних засобів і його зворотне введення в експлуатацію, то нарахування амортизації по такому об'єкту не припиняється.

Про це повідомляє ДПІ в Печерському районі м. Києва.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини