Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Електронне адміністрування ПДВ вводиться з 1 січня 2015 року

4 серпня 2014, 11:35
360
0
Реклама

Підписаний Президентом Закон про зміни до Податкового кодексу від 31.07.2014 р. № 1621 - VIIсеред іншого, вводить електронне адміністрування ПДВ.

Для цього в автоматичному режимі кожному платникові податків банк відкриває спецрахунок (на підставі інформації, отриманої від податкової). Суми ПДВ, що поступили від покупців, перераховуватимуться на цей спецрахунок. Окрім цього, спецрахунок можна буде поповнювати.

З цього рахунку банк списуватиме податкові зобов'язання своїх клієнтів за результатами періоду на підставі інформації, отриманої від податкового органу.

У системі електронного адміністрування по кожному платникові податків ведеться автоматичний облік усіх виданих і отриманих податкових накладних, сум сплачених податків при імпорті, сум поповнення спецрахунків, сум податку, на які платники податків мають право видати податкові накладні.

Як наслідок, введення електронної системи припускає повний перехід на електронну звітність і необхідність реєстрації в ЕРНН усіх податкових накладних і розрахунків коригування (незалежно від суми).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини