Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджений регламент засвідчення Торгово-промисловою палатою форс-мажорних обставин

18 вересня 2014, 12:40
372
0
Реклама

ТВП України затвердила Регламент засвідчення Торгово-промисловою палатою України і регіональними торгово-промисловими палатами форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили)яким встановлюється єдиний порядок засвідчення форс-мажорних обставин в системі ТВП України.

Так, форс-мажор - це надзвичайні і невідворотні обставини, що об'єктивно впливають на виконання встановлених зобов'язань, дію яких неможливо було передбачити і які роблять неможливим виконання зобов'язань впродовж певного періоду часу.

Зокрема, до форс-мажору віднесені: дії іноземного ворога, загальна військова мобілізація, військові дії, оголошена і неоголошена війна, дія громадського ворога, громадські хвилювання, акти тероризму, безлади, вторгнення, блокада, революція, заколот, повстання, масові безлади і т. д.

Форс-мажор упевняється за заявою зацікавленої особи за кожним окремим договором, контрактом і т. п., а також по податкових і іншим зобов'язанням, які не можуть бути виконані із-за наявності згаданих обставин.

У заяві вказуються наявність встановлених зобов'язань, передбачений ними термін, об'єми і умови їх виконання, форс-мажорні обставини (обставини непереборної сили), початок їх виникнення і дії, які, на думку зацікавленої сторони, зробили неможливим виконання цих зобов'язань.

До заяви додаються наступні документи:

1) належним чином завірена копія договору, контракту, угоди і т. п., копія нормативного акту, яким передбачено зобов'язання, документ, що підтверджує його періодичність, термін настання, об'єм;

2) дані заявника про об'єм виконаних зобов'язань;

3) дані заявника про невиконані зобов'язання, які неможливо виконати із-за настання форс-мажорних обставин; документ, що підтверджує повідомлення іншої сторони про настання форс-мажорних обставин;

4) оригінали документів компетентних державних органів, що підтверджують факт обставин, на які посилається заявник, день їх настання. Такими документами, зокрема, можуть бути: підтвердження Міноборони, СНБО, Інформаційного Центру АТО про військові дії, проведення антитерористичних операцій на певних територіях і т. п.

Засвідчення форс-мажорних обставин здійснюється на платній основі.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини