Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Які банки можуть отримати відстрочення погашення кредитів - коментар НБУ

22 вересня 2014, 16:35
205
1
Реклама

Нацбанк на своїй офіційній сторінці в мережі Facebook прокоментував постанову від 04.09.2014 р. № 551.

Так, регулятор відповів на наступні питання:

1. Які банки підпадають під дію цієї постанови (кількість і назви)?

Усі банки, які на дату прийняття постанови мали заборгованість по кредитах для підтримки ліквідності / стабілізаційних кредитів під програми фінансового оздоровлення, а також кредитів для збереження ліквідності (далі - Кредити).

2. Кредити на які терміни потрапляють під відстрочення виплати? Чи можна відстрочити повернення короткострокових позик?

Усі кредити під програми фінансового оздоровлення, а також кредити для збереження ліквідності, тобто усі кредити рефінансування, окрім тендерних. Відстрочення короткострокових позик не передбачалося.

3. Яка сума коштів може бути відстрочена до виплати?

Уся сума кредитів, погашення яких по графіку потрапляє в період вересень - листопад 2014 року.

4. Яка зараз прострочена заборгованість банків перед НБУ по кредитах рефінансування і кредитах на підтримку ліквідності?

Дія цієї постанови не поширюється на прострочені кредити.

6. Чому НБУ не вводить обмеження для банків, одержувачів стабілізаційних / кредитів на підтримку ліквідності по приросту активів і видачі нових позик?

При видачі Кредитів Національний банк обов'язково вводить обмеження на проведення банками ризиків активних операцій. У зв'язку з цим встановлення обмеження на загальний об'єм активів, в який також включаються високоліквідні активи, є недоцільним.

7. Яка кількість банків не виконує вимоги клієнтів по проведенню платежів або поверненню депозитів в строк більше 5 днів? Кількість скарг клієнтів на подібні порушення з боку банків зареєстрована в НБУ (центральному і обласному управліннях)?

Національний банк приділяє особливу увагу своєчасному виконанню банками своїх зобов'язань перед клієнтами. Усі скарги клієнтів розглядаються і у разі встановлення фактів невиконання зобов'язань Національним банком вживаються відповідні заходи.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини