Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Якими документами підтвердити заклик по мобілізації і проходження військової служби

3 вересня 2014, 14:11
741
0
Реклама

Документом, який підтверджує заклик і проходження військової служби військовослужбовцями в особливий період, а також підтверджує заклик під час мобілізації резервістів і військовозобов'язаних, являється військовий квиток, в якому у відповідних розділах проставляються службові відмітки.

Також документами, що підтверджують заклик військовозобов'язаних на військову службу під час мобілізації, можуть бути довідка про заклик військовозобов'язаного на військову службу, видана військкоматом або військовою частиною, а для резервістів - виписка з наказу або довідка про зарахування в списки військової частини, які видаються військовою частиною.

Вказані документи можуть видаватися сім'ям військовозобов'язаних і резервістів для пред'явлення їх по місцю вимоги.

Початком військової служби військовозобов'язаних являється день заклику на військову службу в районному військкоматі, а для резервістів - день зарахування в списки особового складу військової частини, про що робиться відповідний запис у військовому квитку.

Закінченням військової служби є день виключення військовослужбовців із списків особового складу військової частини, про що також робиться відповідний запис у військовий квиток.

Закінчення особливого періоду в Україні здійснюється за Указом Президента України.

Лист Міноборони від 21.08.2014 р. № 322/2/7142.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини