Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У нову форму 1ДФ включать військовий збір: обнародуваний проект наказу

30 вересня 2014, 13:30
300
6
Реклама

На сайті ГФСУ обнародуваний проект наказу Мінфіну "Про затвердження форми Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (форма № 1ДФ) і Порядку заповнення і представлення податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку".

У оновлену форму № 1ДФ доданий новий розділ II "Оподаткування процентів та військовий збір".

Виходячи із заявленого проекту, на нашу думку, військовий збір буде як зараз, так і далі, розраховуватися з повної нарахованої суми доходу у вигляді зарплати і винагород по ГПД без зменшення на суми ЕСВ (і НСЛ при зарплаті). Також об'єкт оподаткування не зменшуватиметься і на суму розрахованого НДФЛ.

Згідно з проектом Порядку заповнення звіту, в рядку "Військовий збір" загальна сума нарахованого доходу, загальна сума виплаченого доходу, загальна сума нарахованого військового збору і загальна сума перерахованого до бюджету військового збору відбиваються в грошовій формі, вираженій в національній валюті (у гривнях з копійками). Відомості про фізособу-платника податків, якому нараховані прибутки і згодом утримується військовий збір, не вказуються.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини