Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Билоус: податковий компроміс допоможе притягнути до бюджету 3 млрд. грн.

23 січня 2015, 18:00
234
0
Реклама

Введення механізму податкового компромісу дозволить притягнути до бюджету в 2015 році до 3 млрд. грн. Таку думку висловив глава ГФСУ Ігор Билоус.

"Закон набув чинності. У нас вже черга, з'явилися перші процеси. У нас є на усе про усе близько 160 днів. Ми чекаємо мільярдних надходжень - 1-3 мільярди гривен чекаємо точно", - сказав Билоус.

Нагадаємо, Закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України відносно особливостей уточнення податкових зобов'язань по податку на прибуток підприємств і податку на додану вартість у разі застосування податкового компромісу" від 25.12.2014 р. № 63 - VIII опублікований в газеті "Голос України" № 6 від 16.01.2015 р.

Як повідомляється на сайті ГФСУ, завдяки ньому бізнес отримав можливість уникнути фінансової, адміністративної і карної відповідальності за несплачені податки. Так, держава прощає підприємцям податки, що раніше недоплатили, за відносно невелику компенсаційну плату в сумі лише 5 % від об'ємів занижених податкових зобов'язань, тоді як інші 95 % вважатимуться погашеними. Бізнес при цьому отримає можливість працювати легально і чесно, проходити аудит і притягати фінансування для розвитку підприємницької діяльності.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини