Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ГФСУ контролюватиме перевезення вантажів на тимчасово неконтрольовану територію

26 січня 2015, 16:58
213
0
Реклама

СБУ затвердила Тимчасовий порядок здійснення контролю за переміщенням осіб, транспортних засобів і вантажів уздовж лінії зіткнення в межах Донецької і Луганської областей від 22.01.2015 р. № 27.

Обличчя, яке має намір ввезти або вивезти вантаж (товар)/з тимчасово неконтрольованих територій, повинне звернутися з відповідною заявою в ГФСУ по місцю реєстрації. Заява подається в письмовій або електронній формі.

Терміни розгляду заяви на ввезення/вивезення вантажу (товарів) :

гуманітарна допомога - до 3 робочих днів;

товари для виробничих потреб - до 10 робочих днів;

інші товари - до 30 робочих днів.

Гуманітарні вантажі перевозяться на тимчасово неконтрольовані території після визнання їх гуманітарною допомогою у встановленому Минсоцполитики порядку.

ГФСУ у встановлені терміни розглядає заяву і за узгодженням з координаційним центром приймає рішення про надання дозволу на ввезення/вивезення вантажу (товару) або про відмову.

Дозвіл на переміщення товарів на/з тимчасово неконтрольованої території оформляється в чотирьох екземплярах.

Контроль за переміщенням товарів на/з тимчасово неконтрольованих територій здійснюється підрозділами ГФСУ із залученням інших органів відповідно до їх повноважень.

Транспортний засіб, яким перевозиться вантаж (товар), підлягає обов'язковій перевірці на предмет відповідності вантажу (товару) наданому дозволу, а також наявності заборонених для перевезення товарів.

Перевірка вантажу (товару) здійснюється працівниками контрольного пункту в'їзду/виїзду впродовж 24 годин з моменту в'їзду транспортного засобу на контрольний пункт.

За результатами огляду транспортному засобу надається право проїзду до місця призначення, про що робиться відмітка в дозволі із залишенням одного екземпляра дозволу на контрольному пункті.

У разі встановлення невідповідності вантажу (товару) даним, вказаним в дозволі, під час огляду наявного вантажу (товару) в транспортному засобі, і встановлення наявності заборонених вантажів (товарів), до такого транспортного засобу і вантажу приймаються заходи, передбачені чинним законодавством.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини