Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Договори комісії - тема номера "БУХГАЛТЕР&ЗАКОН" № 40

5 жовтня 2015, 09:00
203
0
Реклама

Договори комісії користуються особливою популярністю у суб'єктів господарювання. Однією з основних переваг таких договорів є можливість їх використання в оптимізації оподаткування. У статті "Договори комісії : правові аспекти і документальне оформлення" видання "БУХГАЛТЕР&ЗАКОН" зупиниться на основних правових аспектах, пов'язаних з укладенням таких договорів.

Порядок віддзеркалення в обліку операцій по "внутрішньоукраїнських" договорах комісії на продаж в цілому нескладний, проте має нюанси. У статті "" Внутрішньоукраїнські" договори комісії на продаж: облік у комітента" видання "БУХГАЛТЕР&ЗАКОН" розповість про облік таких операцій у комітента.

Продовжуючи тему обліку операцій по "внутрішньоукраїнських" договорах комісії на продаж товарів, в матеріалі "" Внутрішньоукраїнські" договори комісії на продаж: облік у комісіонера" читайте про віддзеркалення цих операцій комісіонером.

Договори комісії на купівлю менш поширені на практиці, чим договори комісії на продаж. Між тим такі договори - досить цікавий інструмент, що дозволяє оптимізувати податкові платежі сторін. Про облік операцій по договорах комісії на купівлю стосовно комітента піде мова в статті "" Внутрішньоукраїнські" договори комісії на купівлю: облік у комітента".

Завершуючи тему обліку "внутрішньоукраїнських" договорів комісії, в матеріалі "" Внутрішньоукраїнські" договори комісії на купівлю: облік у комісіонера" розглянемо порядок віддзеркалення операцій за договором комісії на купівлю у комісіонера.

Придбання товарів за кордоном за посередництва третіх осіб - типова ситуація. Проте облік її далекий від типового. Тому в статті "Комісія на придбання товарів у ВЭД: облік у комісіонера" читайте про правила бухобліку і оподаткування у комісіонера-резидента при купівлі ним товарів у нерезидента для передачі їх резидентові. Відмітимо, що комісіонер - платник податку на прибуток і ПДВ.

Сьогодні трапляються ситуації, коли комісіонер-резидент доручає придбати товари резидентові-комісіонерові у нерезидента. Отже, правилам бухобліку і оподаткування у комітента присвячений матеріал "Комісія на придбання товарів у ВЭД: облік у комітента". Обумовимо, що комісіонер і комітент - платники податку на прибуток і ПДВ.

Про цих і інших темах читайте у свіжому номері електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН (№ 40, жовтень 2015). Номер доступний тільки для передплатників видання. Якщо Ви ще не виписуєте видання, замовте безкоштовний доступ до демо-номеру чи підпишіться на видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини