Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перевірки-2015 - тема номера "БУХГАЛТЕР&ЗАКОН" № 9

2 березня 2015, 09:00
194
0
Реклама

Останнім часом створюється враження, що ширина поясу, який вимушений затягнути бізнес, досягла його шиї. Причина тому - не лише фінансова криза і проблемне українське законодавство, але і перевірки. Причому зараз все більше питань виникає відносно мораторію на перевірки.

Отже, про щасливчиків, яким можна зітхнути з полегшенням, і про тих, кому доведеться готуватися до зустрічі з контролерами, поговоримо в "БУХГАЛТЕР&ЗАКОН" № 9 у статті "Мораторій на перевірки, або Кого можна "гнати в шию"".

Від майбутньої податкової перевірки практично завжди "трясе" суб'єктів господарської діяльності, це примушує їх або намагатися уникнути перевірки взагалі, або правильною своєю поведінкою добитися того, щоб перевірка завершилася в їх користь.

Практика податкових перевірок показує, що посадовці перевіряючого органу не завжди дотримують правила проведення самих перевірок і таким чином порушують права платників податків. Проте боятися податкового інспектора зовсім не слід, якщо ви досить добре ознайомлені з процедурою перевірки. Про це - в матеріалі "Документальна планова перевірка органами ГФСУ".

Не секрет, що позапланові перевірки є найбільш небажаними для платників податків, оскільки, на відміну від планових, вони відбуваються без попередження. Отже - спрогнозувати їх неможливо. А круг підстав для проведення таких перевірок досить широкий, про що "БУХГАЛТЕР&ЗАКОН" розповість в матеріалі "Документальні позапланові перевірки органами ГФСУ".

Уся податкова звітність, що представляється в податковий орган, підлягає камеральной перевірці. Особливість такої перевірки полягає в тому, що для її проведення не потрібні спеціальні рішення контролюючого органу або напрям на її проведення. Отже, поговоримо про ці перевірки детальніше в статті перевірки "Камеральные : коли і як проводяться".

У матеріалі "Електронні перевірки - 2015" мова піде про Закон № 71, яким внесені зміни, зокрема, в порядок проведення електронних перевірок платників податків. Нині значно розширився круг платників податків, на яких поширюється право вибрати електронну перевірку. Так, саме право, адже на відміну від інших перевірок контролюючих органів електронні перевірки проводяться по добровільному рішенню платника податків.

З появою НКУ з'явився новий вид перевірок платників податків - фактичні перевірки. Про те, що, коли і на яких підставах перевіряють контролери при проведенні фактичної перевірки, поговоримо статті "Фактична перевірка, або Не чекали? А ми прийшли".

Про цих і інших темах читайте у свіжому номері електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН (№ 9, березень 2015). Номер доступний тільки для передплатників видання. Якщо Ви ще не виписуєте видання, замовте безкоштовний доступ до демо-номеру чи підпишіться на видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини