Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Майнова декларація: заповнюємо додатки - тема номера "БУХГАЛТЕР&ЗАКОН" № 13

30 березня 2015, 09:00
212
0
Реклама

Кожен громадянин України, одержуючий прибутки, є платником податку на прибутки фізичних осіб. Для таких осіб прийшов час робити ревізію прибутків, отриманих в 2014 році. "БУХГАЛТЕР&ЗАКОН" в № 11 за 2015 рік вже писав про те, кому, коли і навіщо заповнювати і уявляти в податковий орган декларацію про майновий стан і прибутки за 2014 рік, щоб спати спокійно.

Тема номера "БУХГАЛТЕР&ЗАКОН" № 13 присвячена заповненню окремих додаток майнової декларації.

Якщо упродовж 2014 року фізична особа отримувала прибутки від операцій з нерухомістю, а також отримувало спадок або дар, то цілком імовірно, що необхідно буде представити декларацію. Усе залежить від наявності певних умов, які розглянуті в матеріалі "Декларація про майновий стан і прибутки : заповнюємо додаток 2".

Підпункт 170.2.9 НКУ зобов'язує податкового агента при кожному нарахуванні платникові інвестиційного прибутку утримувати і перераховувати до бюджету НДФЛ. В той же час це не звільняє платника податків - фізична особа від представлення річної податкової декларації у разі отримання ним доходу у вигляді інвестиційного прибутку. Сподіваємося, що цей матеріал, присвячений заповненню додатка 3 майнових декларації, допоможе зорієнтуватися і правильно обчислити відповідну суму податків.

Про те, як заповнювати додатки 4, 6 і 7 також читайте у свіжому номері "БУХГАЛТЕР&ЗАКОН".

Про цих і інших темах читайте у свіжому номері електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН (№ 13, березень 2015). Номер доступний тільки для передплатників видання. Якщо Ви ще не виписуєте видання, замовте безкоштовний доступ до демо-номеру чи підпишіться на видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини