Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"Подарунок" під ялинку - 2: огляд новорічних змін - тема номера "БУХГАЛТЕР&ЗАКОН" № 01-02

11 січня 2016, 09:00
209
0
Реклама

Експерти редакції видання "БУХГАЛТЕР&ЗАКОН" № 01-02 детально проаналізували зміни по кожному податку. У статті "Подарунок" під ялинку - 2: огляд новорічних змін" - загальний огляд найважливіших новорічних змін.

31 грудня підписаний і опублікований Закон про Держбюджет. Що треба знати бухгалтерові у зв'язку з ухваленням цього Закону, розглянемо в статті "Подарунок" під ялинку - 2: Госбюджет-2016". Окрім цього, окрема увага присвячена новаціям індексації грошових прибутків населення.

Новорічні зміни в частині податку на прибуток викликають здебільшого позитивні емоції, хоча не обійшлося і без маленької ложки дьогтю. А втім, судите самі, прочитавши статтю "Подарунок" під ялинку - 2: податок на прибуток".

Вже два роки підряд 31 грудня ми отримуємо зміни в НКУ. Причому обидва рази ухвалення важливих законів відбувається вночі напередодні Нового року, а публікуються вони в електронному спецвипуску газети "Урядовий кур'єр" в новорічну ніч. Закон № 909 у більшій частині набув чинності з 1 січня 2016 року. Стаття "Подарунок" під ялинку - 2: ПДВ" присвячена основним змінам в НКУ в частини ПДВ, які вніс цей Закон.

Народні обранці під Новий рік, традиційно, як в знаменитому фільмі, щороку 31 грудня... ні, не ходять в лазню, а вносять зміни в НКУ. У матеріалі "Подарунок" під ялинку - 2: НДФЛ і військовий збір" зупинимося на змінах, які внесені Законом № 909 в НКУ і діють починаючи з 1 січня 2016 року, відносно НДФЛ і військового збору. А також розповімо про те, яких змін чекати приватним підприємцям на загальній системі оподаткування.

З 1 січня 2016 року набули чинності зміни в НКУ, внесені Законом № 909. Торкаються вони і акцизу. При цьому зростуть не лише ставки акцизу на ряд товарів, але і вводиться нововведення у вигляді складання акцизних накладних при реалізації пального і їх реєстрації в Єдиному реєстрі акцизних накладних, що набуває чинності з 1 березня 2016 року. Про це - в статті "Подарунок" під ялинку - 2: акцизний податок".

Зміни, внесені в законодавчі акти Законом № 909, не обійшли і ЕСВ. Отже, знайомтеся зі змінами в стягуванні ЕСВ, які приготували нам законотворці цього разу в публікації "Подарунок" під ялинку - 2: єдиний соціальний внесок".

Традиційно під Новий рік депутати "радують" підприємців своїми змінами в НКУ. Що цього разу "реформоване" Законом № 909 для платників єдиного податку, розглянемо в матеріалі "Подарунок" під ялинку - 2: спрощена система оподаткування".

Про цих і інших темах читайте у свіжому номері електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН (№ 01-02, січень 2016). Номер доступний тільки для передплатників видання. Якщо Ви ще не виписуєте видання, замовте безкоштовний доступ до демо-номеру чи підпишіться на видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини