Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Авансові платежі по НДФЛ: як розраховувати і сплачувати

15 січня 2016, 15:17
462
0
Реклама

Податківці нагадали, що нині діє оновлена редакція пп. 177.5.1 НКУ, згідно якої авансові платежі по НДФЛ розраховуються платником податків самостійно відповідно до фактичних даних, вказаних в Книзі обліку прибутків і витрат кожного календарного кварталу і сплачуються до бюджету до 20 числа місяця, що йде за кожним календарним кварталом (до 20 квітня, 20 липня і 20 жовтня).

Авансовий платіж за четвертий календарний квартал не розраховується і не сплачується.

Якщо результатом розрахунку авансового платежу за відповідний календарний квартал являється негативне значеннято авансовий платіж за цей період не сплачується.

Таким чином, під час заповнення декларації про майновий стан і прибутки, затвердженою наказом Мінфіну від 02.10.2015 № 859фізособи - підприємці в додатку Ф4 "Розрахунок податкових зобов'язань по податку на прибутки фізичних осіб і військового збору з прибутків, отриманих самозанятым особою" не розраховують квартальні авансові платежі по НДФЛ.

Отже, ФОП не заповнює рядок 6 розділу II додатка Ф4.

До внесення змін до Інструкцію відносно заповнення податкової декларації про майновий стан і прибутки ГФСУ рекомендує платникам податків не робити розрахунок авансових платежів.

Фахівці фіскальної служби звернули увагу що прибутки, отримані самозанятыми особами після 01.01.2016, обкладаються по ставці 18 %.

Бухгалтер.UA нагадує що підприємці на загальній системі звітують по НДФЛ до 9 лютого.

За повідомленням видання "Вісник. Право знати усе про податки і збори".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини