Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За ввезення товарів з Росії - штраф

18 січня 2016, 12:38
270
0
Реклама

У ГФСУ запитали, яка відповідальність передбачена за ввезення в Україну російських товарів, в т. ч. у митному режимі транзиту.

Податківці нагадали, що Уряд постановою від 30.12.2015 р. № 1147 з 10 січня ввів заборону на ввезення ряду товарівщо походять з РФ. Заборона діє до 5 серпня 2016 року.

У разі переміщення товарів з порушеннями митних правил прийматимуться заходи по фіксації правопорушень і залучення осіб до відповідальності.

Так, за провезення через "зелений коридор" товарівпереміщення яких заборонене або обмежене, або товарів в об'ємах, що перевищують неоподатковувану норму, накладається штраф у розмірі 1700 грн.. Товари, переміщення яких через митний кордон України заборонене або обмежене законодавством - конфіскуються.

Якщо переміщення відбувалося поза митним контролем або з прихованням від митного контролю, то до порушників застосовується штраф у розмірі 100 % вартості товаріва ці товари конфіскуються. Також конфіскуються і транспортні засоби, які переміщали товари поза митним контролем, або у яких були спеціально виготовлені сховища, тайники.

У разі виявлення факту зберігання, перевезення, придбання або використання товарів, транспортних засобів комерційного призначення, ввезених на митну територію України поза митним контролем або з прихованням від митного контролю, до правопорушників застосовується стягнення у виді штрафу у розмірі 100 відсотків вартості цих товарівтранспортних засобів або їх конфіскація.

З таким роз'ясненням можна ознайомитися в системах ЛІГА :ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини