Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нотаріуси і держреєстрація : зафіксовані перші випадки зловживань

19 січня 2016, 13:45
360
6
Реклама

Черкаські податківці щоб уникнути рейдерських схем попереджають керівників підприємств і приватних підприємців про можливих випадках зловживань при внесенні змін до реєстраційних даниха також використанні змінених норм Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців і громадських формувань" для різного роду шахрайства.

Як стало відомо, київський приватний нотаріус вніс в Єдиний державний реєстр відомості про зміну засновників і адреси суспільства Черкаської області без відома засновників і посадовців суспільства.

Про досконалі незаконні дії платник дізнався від працівників районної державної податкової інспекції, які поцікавилися про причини переходу великого платника податків району на облік до інспекції іншої області. Після звернення суспільства в місцеве управління юстиції, достовірна інформація про підприємство була відновлена у відповідному реєстрі, а облікові дані приведені у відповідність.

Податківці просять бути пильними і з розумінням відноситися до звернень державних податкових інспекцій з проханням підтвердити реєстраційні і облікові дані юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців і громадських формувань.

Відповідний лист про це ГУ ГФС в Черкаській області направив членам Громадської ради при ГФСУ.

Нагадаємо, з 1 січня діє оновлена редакція Закону про держреєстраціюякій, зокрема, нотаріусам і банкам передані функції державної реєстрації юридичних осіб і фізичних осіб - підприємців.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини